Kitajska medicina - vaje za hrbtenico

Raztezne vaje za hrbtenico

Vaje za hrbtenico so izjemno koristne. Katere boste izbrali, naj bo odvisno predvsem od vaših trenutnih zmogljivosti hrbtenice, telesne pripravljenosti, starosti, morebitnih drugih težav …

bolečine v hrbtu

Bolečine v hrbtu

Bolečine v hrbtu nastanejo zaradi različnih dejavnikov, vključno s slabo držo, spanjem na neustreznem ležišču, hernijo diska in drugimi obolenji hrbtenice.

bolecine v krizu ponoci

Bolečine v križu ponoči

Bolečine v križu ponoči so izjemno pogoste. Razlogov za to je lahko več, vsekakor pa je prav, da jih in najdete in raziščete, da se tovrstnim bolečinam v prihodnje izognete.

bolecine v kolkih

Bolečine v kolkih

Bolečine v kolkih so razmeroma pogosta težava, zlasti s staranjem. Odkrijte, kdaj so vzrok za skrb, kako jih preprečiti in kaj storiti, ko se enkrat pojavijo.

Resna bolezenska stanja hrbtenice

Bolečine v vratni hrbtenici

Do njih najpogosteje pride zaradi sedečega dela, premalo razgibavanja, slabe telesne drže, uporabe neustreznega vzglavnika, spanja na pretrdem ali premehkem ležišču in še čem.

Vaje za hrbtenico

Razteznih vaj za hrbtenico je kar nekaj in katere bomo izbrali je predvsem odvisno od naših trenutnih zmogljivosti hrbtenice, telesne pripravljenosti, starosti, morebitnih drugih težav

sestava hrbtenice

Zgradba hrbtenice

Sestava hrbtenice je kompleksna. V grobem hrbtenico delimo na 5 delov (vratni, prsni, ledveni, križni, trtični). V članku lahko izveste več.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.