Hitro odpravite bolečine
v hrbtenici in uživajte v
dnevu!

SPOČIJTE SI

8-urni spanec za vašo hrbtenico pomeni čas počitka in regeneracije. Pomembno je, da poskrbite, da boste spali na primernem ležišču in vzglavniku.

IZOGNITE SE SEDENJU

Ali ste vedeli, da je spodnji del hrbtenice med sedenjem 3-krat bolj obremenjen kot med stojo? Poskrbite, da bodo obdobja sedenja kratka.

TELOVADITE

Današnji življenjski stil onemogoča redno gibanje in rekreacijo. Zato moramo s telovadbo redno skrbeti za mišice v spodnjem predelu hrbtenice.

Redne vaje za hrbtenico

 

Imate tudi vi ‘sedečo’ službo, kjer se morate na gibanje opominjati kar sami? Nikar ne pozabite nanj! Vzemite si čas za svoje telo in ga vsak dan dobro razgibajte.

Pripravili smo vam sklop šestih vaj, ki bodo vaši zategli hrbtenici povrnili gibčnost. Izvajate jih lahko doma ali v naravi. Vaje pozorno preberite in če mislite, da je za vas pretežka, je raje ne izvajajte.

Za najboljši rezultat vaje izvajajte redno, nekajkrat tedensko.

6 učinkovitih vaj

 

Ko izvajate katerekoli vaje, ne pozabite na pravilno tehniko: tkiva nategnite le do tiste točke, ko občutite rahlo napetost in v raztegnjenem položaju ostanite najmanj deset sekund, nato mišice popolnoma sprostite. Vajo ponovite od trikrat do petkrat. Ne pozabite, da se mišice, potem, ko jih nategnete, vračajo v svoj prejšnji, skrčeni položaj.

Najbolj brane vsebine:

bolecine v kolkih

Bolečine v kolkih

Bolečine v kolkih so razmeroma pogosta težava, zlasti s staranjem. Odkrijte, kdaj so vzrok za skrb, kako jih preprečiti in kaj storiti, ko se enkrat pojavijo.

Resna bolezenska stanja hrbtenice

Bolečine v vratni hrbtenici

Do njih najpogosteje pride zaradi sedečega dela, premalo razgibavanja, slabe telesne drže, uporabe neustreznega vzglavnika, spanja na pretrdem ali premehkem ležišču in še čem.

joga-vaje-narava

Napadajmo bolečino z jogo

Joga je priljubljena športna aktivnost, ki lahko uspešno pomaga tudi pri premagovanju bolečine v križu. Če se z njo še niste ukvarjali, priporočamo, da si kaj več preberete v številnih knjigah, ki so napisane na to temo in tako spoznate čarobnost joge, ki jo hvalijo mnogi po svetu.

bolecina v vratu

Konec VRATolomni bolečini

Zraven križa je vrat tisti del telesa, ki nas z bolečinami največkrat spravi v slabo voljo. Bolečine v ramenih, glavoboli in trd vrat so simptomi, ki nam pokvarijo še tako uspešen dan. Rešite to težavo enkrat za vselej!

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.