Splošni pogoji poslovanja

Nahajate se na spletnem mestu www.hrbetnica.si (v nadaljevanju: spletno mesto), katerega namen je omogočiti javnosti predstavitev izdelkov podjetja Maremico. Podatki na spletnem mestu so uporabnikom na voljo pod pogoji oziroma omejitvami, ki so navedeni v nadaljevanju.

Upravnik spletnega mesta

Podjetje

Spalni center Maremico
Šlandrova ulica 4
1231 Ljubljana Črnuče

Osnovni podatki

Matična številka: 5878993
ID za DDV: SI38272288

Vpis v sodni register SGR 94/16025
Številka reg. vložka 1/25947/00

Spletno mesto je last podjetja Maremico d.o.o., Šlandrova 4, 1231 Ljubljana, ki si pridržuje vse pravice v zvezi z uporabo tega spletnega mesta. Z vstopom na spletno mesto uporabniki potrjujejo, da so s temi pogoji seznanjeni, da z njimi soglašajo ter jih njihove določbe zavezujejo.

Vse informacije in gradiva na spletnem mestu in podstraneh so informativne narave. Podatki in informacije, ki so dosegljivi na spletnem mestu, se lahko kadar koli spremenijo brez predhodnega obvestila.
Ne zagotavljamo točnosti, popolnosti in pravilnosti vsebine, objavljene na spletnem mestu, niti ne prevzemamo odgovornosti za škodo, ki bi jo utegnil utrpeti uporabnik, zaradi zanašanja na objavljeno vsebino.
Prav tako ne odgovarjamo za škodo, ki bi nastala na uporabnikovi strojni ali programski opremi zaradi uporabe spletnega mesta. Ustrezno zaščito mora zagotoviti uporabnik sam (protivirusni programi …) preden dostopa do spletnega mesta.

Avtor spletnega mesta ima možnost odstopa od pogodbe s stranko, če se ugotovi bistvena zmota (46. člen OZ). Bistvena zmota je lahko lastnost predmeta in vse zmote, ki se jih po običajih v prometu ali po namenu strank šteje za odločilno ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi bistveno zmoto v ceni.

Vsi uporabniki spletnega mesta uporabljajo spletno mesto na lastno odgovornost. Avtor spletnega mesta ne prevzema odgovornosti za kakršno koli neposredno, posredno ali drugo škodo, ki izhaja ali je v povezavi z uporabo spletnega mesta, z dostopom ali nezmožnostjo uporabe informacij na spletnem mestu.

Na spletnem mestu so navedena mnenja uporabnikov. Nekatera mnenja so navedena samo kot primer.

Spletno mesto lahko vsebuje povezave do drugih spletnih strani, za katere ne sprejemamo nikakršne odgovornosti za vsebino, obliko in vnesene spremembe teh strani. Avtor spletnega mesta si pridržuje pravico onemogočiti spletno stran ali dostop do nje zaradi tehničnih težav, vzdrževanja ali drugih težav.

Osebni podatki uporabnikov so ena izmed stvari, kateri posvečamo veliko pozornost. Upravitelj spletnega mesta je v skladu z nacionalno zakonodajo in GDPR zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Ta politika varovanja ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih upravljavec zbira od uporabnikov, ki so mu svoje osebne podatke prostovoljno posredovali.

Vse slike, teksti, članki in mnenja so last avtorjev spletnega mesta. Podatke in informacije s spletnega mesta lahko posameznik uporablja za lastno, zasebno uporabo, pri čemer ne sme spreminjati označb o avtorskih in drugih sorodnih pravicah. Dovoljeno je tiskanje podatkov in informacij za namene branja za lastne oziroma nekomercialne namene. Kopiranje, posredovanje, objavljanje, spreminjanje podatkov in informacij ali njihovo pošiljanje po pošti ter razširjanje na kakršen koli drug način je prepovedano. Izjema so novinarji in uredniki slovenskih medijev, ki lahko uporabljajo vse članke in slike za objavo v medijih.

Še posebej je prepovedana uporaba slik, besedil in ostalega gradiva na spletnem mestu v komercialne namene. V primeru uporabe gradiva v komercialne namene bomo proti kršitelju sprožili pravni postopek pri pristojnem sodišču v Ljubljani. Vse blagovne znamke so registrirane blagovne znamke njenih lastnikov in so na spletnem mestu uporabljene zgolj v informativne namene.

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na računalnik uporabnikov in omogočajo prepoznavanje vašega računalnika, ko naslednjič obiščete naše spletno mesto. Uporabljamo jih, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta se strinjate z našo politiko piškotkov.

Ker si prizadevamo, da bi vam zagotovili uporabne vsebine, naša spletna stran optimalno deluje, če so piškotki omogočeni. Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da Maremico d.o.o. nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi. Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, so sejni piškotki, ki trajajo le toliko časa, dokler uporabnik ne zapre brskalnika. Nekateri piškotki pa so trajni in ostanejo shranjeni na uporabnikovi napravi dalj časa. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo:

Sejni piškotki

Ti piškotki so potrebni za delovanje določenih strani na spletnem mestu. Taki piškotki so nujno potrebni, da si stran zapomni in izvede uporabnikovo zahtevo (npr. naročilo izdelka).

Piškotki za namen analiziranja prometa

Ko uporabnik obišče spletno stran, se splošni, neosebni podatki (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in ključnih besed, ki vodijo na spletno mesto, uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na strani, obiskane strani) avtomatično beležijo. Te informacije uporabljamo za spremljanje obiskanosti strani in vsebin ter za izboljševanje le-teh. Vaši podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani tretji osebi.

Spletno vedenjsko oglaševanje

Ti piškotki dinamično prikazujejo naše oglase na drugih izbranih spletnih mestih. Na spletnem mestu uporabljamo piškotke za namen prikazovanja ciljanih oglasov na drugih spletnih straneh. Ti piškotki zagotavljajo prikaz oglasov, ki ustrezajo vašim interesom. Piškotki zabeležijo vaš obisk spletnega mesta in to informacijo delijo z drugimi organizacijami, npr. oglaševalci.

Piškotki družabnih omrežij

V naših domenah so lahko tudi elementi, ki nastavljajo piškotke v imenu drugih podjetij, na primer gumb »Všeč mi je« družbe Facebook in gumb »Tweet« družbe Twitter. Včasih vključimo tudi video posnetke iz strani, kot je YouTube. Kadar si na spletnem mestu ogledate določen video posnetek iz spletnega mesta YouTube, ki je vdelan v vsebino, vam lahko YouTube pošlje piškotke. Njihovih piškotkov ne nadzorujemo mi, zato si več informacij o njihovih piškotkih lahko preberete na njihovih spletnih straneh.

Spreminjanje nastavitev piškotkov

Nastavitve glede piškotkov lahko nadzirate in kadar koli sami spreminjate. Spletna stran bo najbolj optimalno delovala, če so piškotki omogočeni. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate s pomočjo izbranih nastavitev spletnega brskalnika. Vsak brskalnik je drugačen, zato si navodila za spreminjanje nastavitev za piškotke nastavite v meniju s pomočjo za brskalnik, ki ga uporabljate.

Navodila za različne brskalnike najdete tukaj:

Maremico d.o.o. ne prevzema odgovornosti za zbiranje informacij in piškotke, ki se uporabljajo na drugih spletnih mestih, s katerimi je povezano spletno mesto www.hrbetnica.si ali se nanje sklicuje.

Maremico d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s prodajalcem Maremico d.o.o. lahko poveže preko telefonske številke 01 5610 900 ali preko elektronske pošte.

Skladno z zakonskimi normativi Maremico d.o.o. ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga zasebni uporabnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Maremico d.o.o. kot ponudnik blaga in storitev, ki se ukvarja tudi s spletno prodajo na območju Republike Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRS). Platforma SRS se nahaja na elektronski povezavi TUKAJ.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.