Zakaj so vodne postelje imeli že Perzijci?

Vodne-postelje-zagotavljajo-odličen-spanec
Odličen spanec na vodnih posteljah zagotavljajo tudi slovenski proizvajalci. Spodaj preverite, kateri!

Vodne postelje so se na tržišču množično predstavile v 80. letih prejšnjega stoletja, a njihova zgodovina sega še veliko dlje. Podatki govorijo, da so na vodnih posteljah spali že Perzijci, ki so okrog leta 3600 pr. n. št. to storili tako, da so ustvarili ležišča iz kozje kože, ki so jih napolnili z vodo, ogrevano s pomočjo sonca. Takšen podatek priča o tem, da je res nekaj na tem, da vodne postelje ponujajo odličen spanec. Poglejmo zakaj!

Znebite se stereotipov!

Vsaka stvar potrebuje čas, da se razvije in doseže svojo najboljšo obliko ali verzijo. Tako je tudi na področju vodnih postelj, ki so v začetku svojega množičnega razvoja bile še zelo nedodelane. Danes, v letu 2016, lahko mirno rečemo, da so vodne postelje vrhunsko dodelane, z materiali, ki so človeku prijazni in mu omogočajo najboljši spanec.

Če mislite, da je občutek spanja na vodni postelji enak kot na jadrnici, se motite! Postelje imajo dušilce valovanja, ki so vgrajeni v vodna jedra in delujejo kot grobe gobe, ki vsrkavajo vodna premikanja. Prav tako se motite, če mislite, da so vodne postelje mrzle in neprijazne. Zaradi grelcev z elektronskimi termostati boste spali v prijetno topli oz. hladni postelji pozimi in poleti. Če ste ob tem pomislili na nevarno kombinacijo vode in elektrike, naj vas pomirimo, saj je sistem ogrevanja preverjen in od vode ločen kar trikratno!

Razvoj vodnih postelj je pripeljal tako daleč, da strahovi o tem, da bo vaša postelja lepega dne kar spustila, niso utemeljeni. Profesionalni šivi in ojačani koti zagotavljajo, da do izliva vode v postelji pride zelo težko. Postelja bo spustila le v primeru, da boste svojo jezo z ostrim predmetom v roki znesli naravnost nad posteljo in tako preluknjali varnostno folijo.

Ali veste, da obstajajo vodne postelje slovenske izdelave? Preverite tukaj!

Želite narediti korak do zdrave hrbtenice? Naročite brezplačni e-priročnik.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.