Telovadimo vsak dan

Človeku je vsakodnevna fizična aktivnost tako pomembna kot pitje zadostne količine vode. Pa vi, telovadite? Če niste med ljubitelji fizične aktivnosti, vam toplo priporočamo, da slednjo vseeno dodate v svoj urnik. Vadba je lahko zelo prijetna in veliko bolj raznolika, kot morda mislite.

Vsakodnevna opravila + 15 min

Gibanja se lahko sprva lotimo zelo preprosto. Pomislite na svoje običajne dnevne poti in kako bi jim lahko dodali še več gibanja. Že imate kak odgovor? Če ne, pomislite na naslednje rešitve:

Dvigalo ali tekoče stopnice? Nobeno. Vzpnite se raje po navadnih stopnicah in razmigajte svoje noge. Storite to vsakič, ko lahko! Se v službo vozite z avtobusom? Izstopite 1 postajo prej in že imate priložnost za daljši sprehod. Če je na poti še kak park, boste za sprehod še hvaležnejši! Ste z avtom? Potem nalašč parkirajte na oddaljenem mestu, da se boste do cilja morali sprehoditi. To počnite kjerkoli in kadarkoli.

V dvoje je lažje

telovadba v dvoje

Še ena izmed prednosti skupinskih vadb je ta, da ob njej pozabimo na čas. Kar priznajmo: ko smo sami, nenehno pogledujemo na uro in čakamo, da bo tistih obveznih 30 minut minilo :). Motivacija s strani skupine nam daje občutek večje moči in prispeva k želji, da bi s treningom še nadaljevali. V ljudeh je namreč prirojen občutek po tekmovalnosti, zato se ne moremo izogniti vprašanju ‘kdo bo dlje zdržal‘.

Začnite počasi

Prvi koraki so vedno najtežji, a pri fizični aktivnosti se velikokrat uštejemo in naredimo prevelike korake. Rezultat tega so lahko tudi poškodbe. Zato nič kaj ne pretiravajmo! Bodimo prijazni do sebe. Telovadbi od začetka namenjajmo nekaj minut dnevno in razdelimo si jo v več sklopov. Začetni nivo vadbe prilagodimo naših potrebam in ko bosta čas ter pripravljenost prava, povečajmo obseg aktivnosti.

Želite narediti korak do zdrave hrbtenice? Naročite brezplačni e-priročnik.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.