Na kakšnem vzglavniku spite?

Par spi z nasmehom
Se zbujate nasmejani ali doživljate bolečine v vratu?

Če se zbujate s stalnimi bolečine v vratu, bi bilo pametno razmisliti o menjavi vzglavnika. Na njem namreč preživite kar 6-8 ur na dan. Privoščite svoje vratu najboljšo oporo tudi med spancem!

Osnovni namen vzglavnika je, da vratu in glavi daje podporo, sprosti vratne mišice in postavi glavo v pravilen položaj. Brez točkastih obremenitev ne bo napetosti v mišicah. Bre napetosti pa bo vaš spanec boljši.

Vaša rešitev je lahko vzglavnik Leticia. Gre za edinstven vzglavnik, ki mu lahko spreminjamo trdoto, višino in naklon, kar boste težko našli kjerkoli drugje na evropskem trgu. Sestavlja ga spominska pena Letipus, ki vsebuje bio sojo. Biosoja nudi mehkobo in udobje, hkrati pa z zračnimi kanali skrbi za dodatno zračenje in odvajanje odvečne vlage.

Ob izbiri vzglavnika upoštevajte sledeče …

Pri izbiri vzglavnika bodite pozorni na višino vzglavnika – višji za trdejša ležišča in spanje na hrbtu ali boku, ter nižji za spanje na trebuhu in pri prilagodljivih ležiščih (npr. vodna postelja). Zanimivo je, da je pri razmisleku o izbiri vzglavnika pomembna tudi vaša telesna konstitucija. Širša ramena potrebujejo višjo vratno oporo, hkrati pa tudi nekoliko trši vzglavnik. Materiali vzglavnika naj bodo zračni, saj pomagajo pri odvajanju vlage iz vzglavnika, kar lahko enačimo tudi z višjo higieničnostjo.

Želite narediti korak do zdrave hrbtenice? Naročite brezplačni e-priročnik.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.