Tudi vi obožujete masažo?

Masaža je izjemno sproščujoča
Še en razlog za redno masažo: dotiki sproščajo serotonin, hormon sreče!

Po večurnem sedenju na delovnem mestu ali kje drugje si vsi želimo sprostiti zategle mišice. To storimo s prijetno masažo telesa, ki bo zraven mišic sprostila tudi hormon sreče, serotonin. Človeški dotiki delujejo na nas terapevtsko, saj gre za božanje telesa in lahko bi rekli, da tudi duše. Masaža nam vrača prožnost v mišicah in tkivu, sprošča napetost in vrača energijo. In hvala bogu jih poznamo več vrst!

Indija, zibelka terapevtskih prijemov

V deželi hinduistov in budistov so razvijali tudi svoj pogled na medicino in pri tem dali velik poudarek na sproščanje napetosti ter negativne energije. Tako so razvili masažo Abhajanga in zvočno masažo.

Pri MASAŽI ABHAJANGA gre za nežno masažo celotnega teles pri čemer vas na začetku rituala oblijejo s toplim oljem, ki ga nato, če imate srečo, dva maserja vtirata po posebnih masažnih ritualih. Takšna vrsta masaže izloča strupe iz telesa in je zelo primerna za suho kožo, hkrati pa bo dobro dela vsem, ki potrebujejo mir.

ZVOČNA MASAŽA je stara preko 5000 let, izhaja pa iz zdravilnega nauka, ki se ukvarja z valovanji v telesu. Pri tej meditativni vrsti masaže vam bodo po telesu razvrstili različno velike zvočne skledice, ki zazvenijo ob nežnih udarcih maserja. Zvok naj bi namreč s svojimi vibracijami sproščal telesne blokade.

Tajske, japonske ali kitajske masaže?

Pri težavah z držo in z bolečinami v hrbtu se je najboljše naročiti na ŠIATSU MASAŽO, ki je japonskega porekla. Že ime samo nam pove, kako deluje: shi pomeni prst, atsu pa pritisk. Gre torej za terapevtsko pritiskanje s prsti na določene točke ob telesnih meridianih, pri čemer se znova sproščajo energijske blokade.

Iz Kitajske izvira AKUPUNKTURNA MASAŽA, ki je dobra za ljudi s šibkim imunskim sistemom in pomaga predvsem pri nevroloških obolenjih. Kot že sami najverjetneje veste, je akupunktura sistem, pri katerem terapevt s paličico gladi ob meridianih z namenom enakomerne porazdelitve energije po vsem telesu.

Masaža, ki je tudi zdravilno preverjena, je TAJSKA MASAŽA, ki je stara že preko 3000 let. Odlikuje jo več kot 150 različnih prijemov za raztegovanje in sproščanje, ki aktivirajo energijske linije, podobno kot pri zgoraj opisani akupunkturi. Pri tajski masaži dela maser s celim svojim telesom in vaše telo premika v neke vrste pasivni jogi. Ob tem pritiska na akupresurne točke, kar se zrcali na notranjih organih.

Kot zadnja je tukaj še AROMATERAPIJA, pri kateri vam maser v kožo vtira različna eterična olja, njihove vonjave pa različno dražijo živčni sistem. Primer: pomaranča poživlja, sivka pa pomirja. Pri tej masaži boste uživali z vsemi svojimi čuti!

Želite narediti korak do zdrave hrbtenice? Naročite brezplačni e-priročnik.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.